De dood: er zijn weinig mensen immuun hiervoor. De een moet er juist niet aan denken, de ander denkt er juist constant aan. Voor velen is de dood een eindpunt en liever denken we daar niet teveel over na, omdat we niet met zekerheid kunnen zeggen wat er daarna gebeurt. Wanneer we volop aan het leven zijn, komen er geen gedachten aan de dood en waarom zou je? Vaak komt de dood pas om de hoek kijken wanneer we zelf ziek worden, als er iemand in onze nabije omgeving sterft of wanneer we het gevoel hebben ‘binnenkort’ te sterven. Maar goed, als je angst voor de dood hebt of er ‘last’ van hebt, hoe kom je er dan vanaf?

Kort samengevat zijn er vijf meningen over wat er na de dood is:

  • Er is “NIETS”

  • We gaan op in het “GEHEEL”

  • We laten het “OPEN”/We zien het wel wat erna is

  • Hemel of Hel

  • Het Hiernamaals

Angst voor de dood en reïncarnatietherapie

Wat zou er in je leven veranderen als je wist wat er na de dood is? Wat zou dat je opleveren?
Sommige mensen zullen zeggen:“Er is nog nooit iemand teruggekomen om dat te vertellen.” Echter, er zijn heel veel mensen die een bijna dood ervaring (bde ervaring) hebben gehad en die vrijwel allemaal hetzelfde verhaal: dat ze een lichttunnel hebben gezien, waarna men in prachtig wit licht kwam, waar men zich heel voelde, geen pijn en verdriet, en waar men het liefst voor eeuwig in zou blijven. Zij zijn teruggekomen en hebben het verteld en zijn - opeens- totaal niet meer bang voor de dood. Maar het is geen hard bewijs. Hersenonderzoekers melden dat het een chemische reactie is in de hersenenen, dus niks zegt en van geen betekenis is, omdat zij er geen betekenis aan kunnen geven. Doe je voordeel met die twee beweringen, zou ik zeggen.

De vraag die je eigenlijk jezelf moet stellen is: Hoeveel rust zou het mij geven en wat zou er allemaal in mij veranderen als ik wist wat er na de dood zou zijn? Wat zou het mij opleveren?

Reïncarnatietherapie: het begin van eeuwig leven

Met reïncarnatietherapie ga je niet enkel alleen maar terug naar vorige levens om weer te ervaren hoe het toen was en wat je toen deed. Ook maak je je dood mee, wat er voor, tijdens en na jouw sterfmoment zich afspeelde en hoe je aankwam in het licht of de hemel (als je ooit aangekomen bent), wie je daar ontmoette en wat er daarna allemaal gebeurde. Uiteindelijk komt het grote besef dat daar en toen ook zich in het hier en nu afspeelde en dat eigenlijk alleen maar het hier en nu bestaat. Kort gezegd is er geen verleden, heden, toekomst: er is alleen maar het hier en nu moment. Precies zoals Albert Einstein zei toen hij zei:”De tijd bestaat alleen maar omdat alles anders tegelijkertijd zou gebeuren.” Door juist naar vorige levens terug te gaan, de ervaring helemaal te ervaren en door te werken, kom je steeds meer in het hier en nu terecht. Je tijdloze, eeuwige ik. En daar zijn we in het diepst van ons wezen het meest angstig voor: Dat we krachtig zijn zonder beperking. Het liefst hebben we op onszelf een begin- en een einddatum zitten, zodat we een beetje weten waar we aan toe zijn. De zoektocht naar die andere 90% van ons brein is daarbij een horde te ver. En daar hebben we weer meerdere levens voor nodig, net zolang totdat… je raadt ‘m al…

Wil je liever gewoon op een gegeven moment doodgaan of wil je eeuwig leven?

Wil je liever gewoon op een gegeven moment doodgaan of wil je eeuwig leven?

Wat komen we in de reincarnatietherapie tegen wanneer iemand sterft?

2 manieren van ‘sterven’

  • Je sterft wel: Iemand sterft en gaat naar het witte licht, waarna men in het ‘hiernamaals’ komt

  • Je sterft niet: Iemand sterft, maar kan het aardse leven niet loslaten en blijft 'vastzitten'

In het tweede geval, iemand blijft vastzitten, worden er heel veel problemen, overtuigingen en emoties meegenomen naar het volgende leven. Deze zijn ‘onaf’ en uiten zich in energie die ‘stagneert/blokkeert’. Vaak gehoorde teksten bij mensen waarbij een vorige persoonlijkheid nog niet gestorven is, zijn dat ze 'vastzitten' ‘niet weg kunnen komen (uit een situatie) of 'niet kunnen loslaten'.  Men is ontevreden, verdrietig en verslagen over hoe hun (vorige) leven geëindigd is en blijven met al deze emoties zitten, omdat ze ‘niet verder komen’. En precies die stagnatie zorgt voor problemen in het huidige leven.

Het voordeel van reïncarnatietherapie is dat tijdens een reïncarnatiesessie (of regressiesessie) alles wat onaf is, afgemaakt kan worden. Het verhaal wat zich daar afspeelde, de pijn, het verdriet, de haat en zelfhaat kan eindelijk onder ogen worden gezien en ook daadwerkelijk losgelaten worden. Wanneer iemand alles in een vorig leven onder ogen gezien heeft, treedt er vanzelf een wil op om dat leven volledig ‘los’ te laten en ‘verder’ te gaan. Al het positieve wordt meegenomen en dit stukje ziel kan eindelijk rusten, geheeld worden, op adem komen, voordat het nieuwe avontuur wat leven heet begonnen wordt. En daar knap je heel erg van op. Wetende dat je altijd in het hier en nu leeft en dat het uiteindelijk altijd goed komt, dus eigenlijk altijd al goed was, en daarom altijd goed is.

Wanneer we de sterfervaring op zich nemen van de vorige persoonlijkheid in een vorig leven en de cliënt durft zich eindelijk naar ‘het licht’ te laten gaan, het grote onbekende, zal die erachter komen hoe helend dat witte zuivere licht is en hoeveel er van die persoon gehouden wordt. De schatkamer van de ziel. Dat hij keer op keer overnieuw mag beginnen en dat er nog net zoveel van hem of haar gehouden wordt en dat de boodschap altijd is dat je het meer dan waar bent om het leven te leven wat jij wil.

Alles is uiteindelijk gericht op het hier en nu | Nu leef jij | Nu is de tijd

Omdat wij als reïncarnatietherapeuten meer dan andere therapeuten getraind en gespecialiseerd zijn in de dood en de werking van de dood, kunnen wij iemand van begin tot eind leiden en ondersteunen naar iets waar je eigenlijk een beetje om moet lachen als je er eenmaal bent of doorheen bent geweest: DE DOOD. HET BEGIN VAN JOUW EEUWIGE LEVEN. Ik zou zeggen: Begin er nu aan.

Zonder het besef van de dood is alles alledaags en triviaal. Alleen doordat de dood ons volgt is de wereld zo’n ondoorgrondelijk mysterie.
— Uit Kennis en Macht: Don Juan Matus - Sjamaan - Leraar