BELOFTE

MAAKT SCHULD

EN CONTRACTEN, EDEN, HEILIGE GELOFTEN,

VERBONDEN EN VERVLOEKINGEN


 

De belofte van een belofte: Schuld

Mensen willen graag, uit goedheid of uit religieuze of romantische overwegingen, dingen beloven: een belofte om voor altijd iets wel of iets niet te doen, alhoewel er ook veel beloften uit haat, rancune en vergelding genomen worden. Dat geeft onszelf een goed of geruststellend gevoel als beloning: Immers, je doet het niet voor niets. Maar dan opeens is er iets waardoor je die belofte niet kan nakomen of je wil er eigenlijk vanaf. Je voelt je verdrietig, boos, schuldig, je schaamt je en hebt onderbewust het gevoel dat er gevolgen op het verbreken van deze belofte staan. En die zijn er ook. Alhoewel in principe je niks in de weg staat om ‘vrij’ te zijn, op de belofte terug te komen en om je niet schuldig te voelen. Welke gevolgen dat ook heeft. Maar toch wil dat vaak niet al te makkelijk gaan. Iets blijft er onaf. Iets blijft er knagen. Iets blijft er onvervuld.

Van belofte naar negatieve overtuigingen

Een belofte kent ook de vorm van een heilige gelofte, een eed, een verbond, een pact, een contract, overtuiging of een vloek. Overeenkomstig is er altijd een ‘bindend’ karakter. Het begint vaak met: Ik beloof, ik zal of ik moet. Je hoort het al, dat klinkt krampachtig - of niet helemaal vrij -.

De positieve gevolgen van het wel nakomen van een belofte is een hele korte tevredenheidsrush - over jezelf! -, die snel wegebt of die je actief weer moet oproepen.

De negatieve gevolgen van het niet nakomen van een belofte uiten zich in symptomen - reacties en klachten zoals spanning en stress -. Deze kunnen terug te vinden zijn in (het verkrampen/in disbalans raken van) je lichaam, je emoties en je gedachten.

Een belofte kan uiteindelijk uitmonden in meerdere negatieve overtuigingen en problemen op het gebied van intimiteit, relaties, liefde, gezondheid en succes. Met andere woorden kan je het daarmee jezelf zo moeilijk maken dat het lijkt alsof je bijna niet meer vooruit komt in je leven.

Je loopt dus eigenlijk altijd achter de feiten aan. En er gaat continu heel veel tijd en vooral energie inzitten - bewust en onderbewust - om deze disbalans in jezelf te herstellen. Al deze beloften werken dan uiteindelijk op een bepaald moment tegen ons. Belofte maakt schuld (tekort), is dan ook volledig waar.

Leuk, maar hoe kom je er vanaf?

Dat dat allemaal niet zo makkelijk gaat heeft met je gevoel (emotie), je onderbewustzijn en zelfbewustzijn te maken. Iets diepers dus, waar je niet altijd zo gemakkelijk bij of vanaf komt. Soms kunnen gemaakte beloften zo diep in ons onderbewustzijn of DNA (voorouderlijke lijn) zitten dat we geeneens weten dat we ze hebben of dat het er zit. En ook hoeft een belofte niet mondeling uitgesproken te worden om als overtuiging geïnternaliseerd te worden. Je snapt al: dan moet je bijna wel een Sherlock Holmes en een Miss Marple inéén zijn om dit mysterie op te lossen. Wat fijn dat je daarom iets in jezelf hebt zitten, de #1 LifeCoach, die wel altijd de belofte weet op te sporen. Waar, wanneer, hoe en waardoor die ook is ontstaan.

de-bron.gif

Ontdek al jouw beloften met regresssie en reïncarnatietherapie

Gelukkig worden deze negatieve en belemmerende beloften en overtuigingen altijd opgeslagen in je onderbewustzijn. Met regressietherapie en reïncarnatietherapie sporen we de belofte in tegenstelling tot veel reguliere therapieën júist haarfijn en heel gemakkelijk op, omdat je middels trance contact kan maken met je onderbewustzijn.

Door het inzicht waarom - met welke reden en met welk doel - je de belofte hebt genomen, kun je het ook loslaten, jezelf vergeven (als dat nodig is) en je weer verbinden met je authentieke, vrij Zelf (godsbewustzijn).

Beloften vanuit goedheid

Veel helers hebben een belofte van armoede of de Eed van de Heler afgelegd. Dit verbood hen om een betaling aan te nemen voor helingswerk. Uiteindelijk raakte de energie uit balans en was er geen genoeg energie over om mensen te helen, waardoor men in een negatieve spiraal kwam. Veel zzp’ers op het gebied van alternatieve geneeswijzen worstelen onderbewust met deze eed in zichzelf. Ontdek hier de tegenovergestelde belofte.

Beloften op Liefdesgebied:

pinky-promise-verbreken.jpg

Op romantisch vlak worden er sneller beloften gemaakt. “Ik blijf jou altijd trouw.”. “Na jou zal er nooit meer iemand anders komen.” “Ik zal nooit bij je weg gaan.”, kunnen in een volgend leven ervoor zorgen dat het iemand niet lukt om een partner te vinden of dat ie continu het gevoel heeft dat er wel iemand voor hem/haar is weggelegd, maar niet in dit leven. Met alle gevolgen van dien dus. Zo kan het zijn dat er een oude huwelijksgelofte is in iemand, waardoor die in zijn huidige leven belemmerd wordt om een nieuwe relatie aan te gaan. In mijn praktijk leidden veel problemen op het romantische gebied naar beloften die zijn gemaakt naar een grote geliefde. Alleen is men niet met ‘de tijd meegegaan’ en blijven hangen in iets ouds.


NADELIGE GEVOLGEN VAN EEN RELIGIEUZE BELOFTE:

Vele van ons hebben religieuze levens geleefd als monnik, non, priester, priesteres of heler. In deze hoedanigheid en met dat doel hebben we de beloften genomen. En in deze tijden werkten deze beloften mbt deze rol, maar in ons huidige leven zorgen ze ervoor dat we niet één met onszelf kunnen worden en ons volledige potentieel verwezenlijken.

  • Afgescheidenheid (zodat we waarlijk kunnen leven voor God)

  • Eenzaamheid (zodat we kunnen hongeren en dorstig kunnen zijn naar God)

  • Stilte (zodat we God kunnen horen)

  • Armoede (omdat alles wat van de mens is, slecht is.)

  • Kuisheid (zodat we puur kunnen zijn voor God en hem kunnen aanbidden)

  • Celibaat leven (zodat we puur op onszelf gericht zijn voor God)

  • Lijden (zodat we schoongemaakt en verheven kunnen raken voor God)

  • Gehoorzaamheid (zodat we aan God kunnen laten zien dat we hem dienen)

  • Opoffering (zodat we net als God kunnen zijn, niks hebben maar alles zijn)

  • Ziekte (zodat we aan God kunnen laten zien dat we alles ondergaan om maar in de hemel te komen)

  • Paniek (zodat we altijd God moeten zoeken in onze moeilijkste momenten)

  • Angst (zodat we niet te ver van God afdwalen en geen andere Goden zoeken)

 

Zijn Beloften alleen maar Slecht?

Nee, uiteindelijk niet:

Het zoeken naar het authentieke zelf, je ware echte Zelf, levert je een nieuwe wereld op die ‘vrij’ is. En als je authentieke staat van zijn vrij is, kan je alleen maar - uiteindelijk - iets doen vanuit Liefde en ‘moet’ dat dus Vrij aanvoelen. Voldoet het daar niet aan, dan is het niet uit liefde en heeft het dus een verlammend effect op je gezondheid.

Beloften zijn een deel van het plan (leerproces | zielscontract) om dualiteit te ervaren. Door de ‘Niet-kant’ van iets te ervaren, komt op een gegeven moment de keuze om juist de andere kant te ervaren: ‘de Wel-kant’ ‘de positieve kant’ of ‘ZIJN-kant’. Anders gezegd: het probleem leidt je uiteindelijk altijd naar de oplossing toe. En alles wat je daarvoor nodig hebt is bewustzijn.

Kortom: Beloften doe je in principe uit een bepaalde goedheid: jouw redenering over zelfliefde toen. Met het bewustzijn - levenservaring - wat je toen had. In de tussentijd heb je de dualiteit hiervan ondervonden wat je tot een mooier mens heeft gemaakt.

Kortom: Beloften doe je in principe uit een bepaalde goedheid: jouw redenering over zelfliefde toen. Met het bewustzijn - levenservaring - wat je toen had. In de tussentijd heb je de dualiteit hiervan ondervonden wat je tot een mooier mens heeft gemaakt.

Vandaag kan je heel veel nieuwe positieve en mooie beloften toevoegen aan je lijstje.


vloeken en vervloekingen

Een vloek of vervloeking, is een gelofte van haat (vergelding) en worden meestal over een ander uitgesproken. Maar net zo makkelijk kan je jezelf vervloeken of een gelofte van haat naar jezelf afleggen. Deze vloek - Belofte/Gelofte/negatieve overtuiging - die over een ander is uitgesproken, werkt door en keert zich terug, waardoor je op een gegeven moment kan geloven dat ‘iemand’ anders het gedaan heeft. Lees hier alles over vloeken en hoe je er vanaf kan komen of hier hoe jezelf kan vervloeken:

-Ik moet altijd…
-Ik mag nooit meer…
-Ik zal nooit meer…


De belofte van ons Zielscontract

Ons Zielscontract wordt opgesteld voordat wij incarneren. Hierdoor hebben we duidelijk wat ons plan is, ons doel is en ons werk is hier op aarde - onze persoonlijke missie - in dit leven. Een Zielscontract bevat veel ‘gebeurtenissen’, die op het eerste gezicht ‘toevallig’ lijken. Maar als je goed kijkt, zie je dat er een les van ons Hoger Zelf in zit, aangezien ons voornaamste doel hier op aarde is is om lessen te leren. Hierbij helpen onze gidsen ons om dit plan, onze persoonlijke missie, te laten slagen.

Dit Zielscontract kan ook gezien worden als een belofte: de belofte om uiteindelijk je volledig potentieel te verwezenlijk (Goddelijk plan). De Ziel herkent de belofte en houdt ons daaraan, totdat wij er bewust van worden en het bewust positief willen veranderen.

Ontdek andere voorbeelden uit de Regressie- en Reïncarnatietherapie