Meest gestelde vragen | FAQ

Wordt deze therapie vergoed door mijn verzekeraar?

Ik werk onafhankelijk van een verzekeraar. Deze therapie wordt dan ook niet vergoed.

Hoe lang moet ik sessies blijven doen totdat mijn probleem over is?

Dat is voor iedereen verschillend. Soms zijn er meerdere oorzaken en afhankelijk van hoe diepgeworteld dit zit, dient de cliënt zelf door te blijven gaan, totdat deze hiermee klaar is. Ik zal hier altijd eerlijk over zijn. Maar belangrijker nog, de cliënt voelt eigenlijk altijd zelf wel aan hoe lang het gaat duren. Het probleem doorprikken en daarmee langzaam loslaten van het probleem, kan vaak al wonderen doen. Vaak is het probleem pas 'voorbij', wanneer iemand zich met de tegenovergestelde kant van het probleem kan verbinden.

Mag ik ook 1 sessie doen?

Regressiewerk kan zeker worden verdiept en verbeterd door meer dan één sessie te hebben, maar het is een persoonlijke keuze op basis van je eigen doelen en voorkeuren. Sommige cliënten kiezen ervoor om regressiewerk als therapeutische benadering te gebruiken en hebben meerdere sessies. Andere cliënten krijgen in één sessie voldoende informatie en inzicht en nemen dat mee om te bezinnen en te integreren. 1 sessie doen is dus geen enkel probleem.

Wat is het verschil tussen regressietherapie en reïncarnatietherapie?

Eigenlijk is er geen verschil. Regressie betekent 'teruggaan'. Met regressie ga je terug tot de conceptie van jou. Reïncarnatie betekent "weer in het vlees komen", maar gaat uit van vorige levens, dus verder terug dan de conceptie. De therapie blijft precies hetzelfde. Met deze therapie (regressie-en reïncarnatietherapie) ga je terug in de tijd naar het precieze moment van het ontstaan van je klacht of probleem, waar die zich dan ook mag bevinden.

Wat is het verschil met een psycholoog?

In algemene zin is het verschil vaak het huiswerk wat iemand meekrijgt, inclusief oefeningen. Daarnaast werkt een psycholoog vaak vooral op mentaal niveau en maar een uur of maximaal anderhalf uur. In de praktijk komt iemand vaak pas na een half uur bij z'n emoties. Of er zit zoveel druk op de emoties dat een uur te kort is. Het belangrijkste verschil is echter de methode, omdat regressietherapie met trance werkt en met de ogen dicht, waardoor iemand veel makkelijk bij z'n echte gevoel kan komen, is mijn ervaring.

Ik neem medicatie. Moet ik die eerst stoppen?

Vaak is het geen enkel probleem wanneer je medicatie neemt en kan je die 'gewoon' blijven nemen. Echter kan het wel van invloed zijn op de diepte en doorwerking van de sessie omdat de gevoelslaag afgezwakt wordt. Wanneer je medicatie neemt, is het van belang om dit tijdens de intake te vermelden wanneer ernaar gevraagd wordt. Mijn advies is altijd om door te gaan met de medicijnen die je neemt.

Wat ik heb of doe is echt raar

Raar bestaat niet. Uiteindelijk is echt alles logisch te verklaren (ook bv obsessieve compulsieve dwanghandelingen) en vindt het z’n oorsprong in iets waardoor een ieder hetzelfde was gaan doen als jij. Je bent dus (gelukkig/helaas) net zo normaal, bijzonder en uniek als iedereen.

Is het een soort sjamanistische trancereis?

Ja, in die zin dat veel technieken hetzelfde zijn en je 'iets' terughaalt wat je kwijt was geraakt. Nee, in die zin dat er geen totemdieren, trommels en ratels aan te pas komen, alhoewel die wel weer in herbelevingen kunnen voorkomen...

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Voor deze therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Waar moet ik rekening mee houden?

In principe is het enige waar je (een beetje) rekening mee moet houden, de momenten na een sessie (je kan nog een beetje afwezig zijn, of met andere woorden, met je gedachten nog heel sterk bij wat er in de sessie gebeurde zijn.), en de dagen erna, omdat er dan nog zaken los kunnen komen. Regressie is (soms) echt een spirituele operatie. Jezelf in acht nemen en goed voor jezelf zorgen (veel zuiver water drinken, rust houden), is enorm belangrijk. Gemiddeld werkt een sessie zo'n 2 weken na. Dit is echter van sessie tot sessie verschillend en ik kan daar nooit uitspraken over doen.

Probeer zo'n 24 uur voor de sessie geen (soft) drugs of alcohol te nuttigen. Dit kan ervoor zorgen dat de sessie zijn uitwerking mist. De sessie wordt dan meestal op een minder diep niveau ervaren.

Kan ik iemand of mijn dier meenemen bij de afspraak?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is een individuele therapie. Ook een hond is - helaas - niet welkom.

Ik ben minder valide

In het gebouw is geen lift aanwezig. Je moet 1 trap zien te nemen om in mijn praktijkruimte te komen.

Kan ik ook thuis therapie krijgen?

Ik kom niet aan huis. Ook niet als je denkt dat daar wel een goede reden voor is.

Doe je ook sessies via Skype?

Ik werk niet via skype of anders gezegd: ik werk niet van afstand. De sessie dient bij mij in mijn praktijk plaats te vinden.

Zijn er ook klachten die je niet behandeld?

Herbelevingen confronteren je met je onverwerkte emoties en vaak pijnlijke herinneringen. Je moet daar aan willen werken en je moet dat ook aankunnen. Cliënten in een psychotische toestand of daar tegenaan (borderline syndroom) zijn zelden geschikt voor reïncarnatietherapie. Bij alcohol- en drugsverslaafden kan het therapeutische proces alleen kans van slagen hebben als ze bereid zijn door middel van eigen ervaringen en inzicht resultaten te bereiken. Reïncarnatietherapie gaat immers uit van het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en van zelfwerkzaamheid. Met mensen ‘onder invloed’ kunnen geen herbelevingssessies worden gedaan.

Heb je een privacy verklaring?

Jazeker! Deze kan je hier vinden.