Ben je benieuwd naar wie jij was in een van je vorige levens? Wellicht heb je een sterke fascinatie of bovenmatige interesse in een bepaalde tijdsperiode, een bepaalde cultuur, een bepaald land of voor ‘iets’, zoals bv een vakgebied of bepaalde kennis. Of wellicht heb je ieder jaar als het 4 en 5 mei is hele sterke emotionele reacties hierop, zonder dat je ooit de oorlog hebt meegemaakt. Of misschien wil je erachter komen waarom jij bepaalde ‘plekken’ op je lichaam hebt, zoals moedervlekken of een wijnvlek.

Eigenschappen die uit vorige levens kunnen komen:

  • Gedraging (bv opvallende eet-, drink- en kleedgewoonten)

  • Talenten (bv. bij wonderkinderen)

  • Intuïtie (bv mensenkennis of het beoordelen van situaties)

  • Voorkeuren (voor landen, stijlen, kunstvormen, etc.)

  • Hele starre levensinstellingen (“Zo is het en niet anders”, Ik zal altijd arm blijven, Ik zal nooit een gelukkige relatie hebben)

  • Bepaalde emoties die opkomen bij bepaalde zaken

  • Uiterlijk (bv, gelaatsvorm, gelaatsuitdrukking en geboortestigma’s zoals wijn- en moedervlekken)

 

Ontdek waar ‘iets’ vandaan komt

Als je wil weten waar ‘dat; of dat ‘iets’ vandaan komt, dan heb je een goede kans dat je in een vorig leven uitkomt: van jezelf of één van je familieleden uit je voorouderlijke lijn. Alles heeft een oorzaak, dus alles is te herleiden. Met reïncarnatietherapie kom je middels trance bij die oorzaak.

Met reïncarnatietherapie kan je je vorige levens ontdekken en onderzoeken, allemaal met als doel om het positieve te behouden en het negatieve - of datgene wat daar nog onaf was - af te ronden, los te laten en te verwerken (HELEN).

Moedervlekken vorig leven

En er hoeft helemaal geen hocus pocus aan te pas komen. je denkt aan je moedervlek, de therapeut zegt, ga nu naar een vorig leven waardoor jij deze moedervlek hebt gekregen en voila….je bent er. Je onderbewustzijn weet namelijk precies waar je moet zijn. En dan opeens merk je dat daar een pijl zat of dat vuur jou daar gebrand heeft, of heb je daar een brandmerk zitten en ontdek je het achterliggende verhaal.

De moedervlek was dus alleen maar de ingang naar iets diepers in je, naar een verhaal van jezelf en in jezelf wat onaf was, wat je liever wilde vergeten (en terecht), zodat je het verhaal en de ervaringen erin kan helen.

Talenten uit vorig leven

Ieder mens heeft talenten. Soms zijn ze direct aanwijsbaar naar een familielid en soms ook helemaal niet. Zo kan er een enorm getalenteerd musicus bij ouders geboren worden die geen noot kennen of helemaal niet zoveel met muziek hebben. Iemand zou dus ervoor kunnen kiezen hoe die dit talent in een vorig leven ontwikkeld heeft en/of erachter komen waarom die bij een gezin is geboren zonder muzikale aanleg.

 

Voorbeelden van psychosomatische en psychologische nawerkingen van vorige levens

Deze voorbeelden komen uit het boek “Ring van Licht” van Hans ten Dam, grondlegger van de reïncarnatietherapie.

-Verdrinken of een verdrinking gadeslaan kan leiden tot watervrees

-Een vrouw die als nomade in een zandstorm stierf, heeft nu een grote vrees voor wind.

-Een schildwacht die op zijn post in slaap viel, zodat hij en zijn makkers gedood werden, is nu een vrouw die aan slapeloosheid leidt.

-Een te zware man is in zijn vorige leven van de honger omgekomen.

-Een tienermeisje is bang nieuwe mensen tegen te komen. Iedere keer wanneer ze een nieuw persoon tegenkomt doet haar neus zeer. Twee eeuwen geleden was ze een meisje dat drie weken lang in een Frans ziekenhuis lag. Elke keer als er een bezoeker kwam, waste de verpleegster haar gezicht ruw, waarbij de zeep in haar ogen en neus kwam.

-Seksuele trauma’s kunnen het volgende leven menstruatieproblemen of frigiditeit geven. Dat kan door misbruik en mishandeling zijn gekomen, maar ook door chronische en mensonwaardige ongemakken zoals kuisheidsgordels.

-Chronische hoofdpijnen blijken in regressie vaak te herleiden tot onthoofding, guillotine, door het hoofd geschoten zijn, opgehangen zijn of gescalpeerd zijn.

Zulke trauma’s werken vooral na (en door in het volgende leven) als het lijden zowel lichamelijk als geestelijk moeilijk te verteren was.

 

Enkele vorige leven voorbeelden van een bepaalde fascinatie

Zo was er eens een dame die niet naar een bepaalde serie op Netflix kon kijken, omdat daarin martelingen plaatsvonden. In een vorig leven bleek zij zelf een beul te zijn, die een heel scala aan werktuigen had om ‘de waarheid’ boven tafel te krijgen. In dat leven deed ze (hij) het omdat ze geld moest verdienen en zo de koning kon dienen. Uiteindelijk is hij gestorven met een grote zelfhaat. De mishandelingen/folteringen waren in haar jeugd in het huidige leven voortgezet door haar vader…

Zo was er een jongeman die elk jaar met een groep vrienden langs allemaal plekken ging waar de 1e wereldoorlog zich had afgespeeld. Nooit had hij van tevoren bedacht dat hij met enkele van die vriendengroep in de loopgraven gezeten had als Belgen. Zijn leven kenschetste zich ook dat hij bij problemen niet uit zijn ‘loopgraaf’ kwam. Hij wachtte altijd net zolang af totdat het gevaar geweken was of de ‘vijand’ zelf kwam. Ook bleek hij Belgisch bloed in zijn familielijn te hebben (generaties geleden) en hing er een geweer van zijn vader uit de 1e wereldoorlog op zijn werkkamer.

Zo was er een man die een enorme hekel had aan de Katholieke kerk en alles wat daarmee te maken had. Maar ook weer een grote fascinatie. Als de paus op televisie was, keek hij altijd. Het was net alsof hij het ‘allemaal’ snapte, maar dat kon niet omdat hij het niet kon weten. Hij was immers geen paus. In een vorig leven bleek hij een paus te zijn en zag hij hoe het eraan toe ging wanneer de deuren dicht waren (veel drinken en eten) en hoe ver hij eigenlijk van de gewone man stond. Immers, de gesprekken gingen niet over God bij de mens brengen, maar hoe de Rooms-Katholieke kerk zijn invloed kon vergroten. In dat leven als paus maakte hij grote fouten. Hij deed niet waarvoor hij kwam, de gewone mens, maar werd ‘een’ van hen.

Zo was er een vrouw die alle kookprogramma’s keek die er op televisie te zien waren. Ze genoot ervan, ze werd er rustig van, vooral als ze deeg aan het kneden waren. Maar de keren dat zij in een jaar kookte was op 1 of 2 vingers te tellen. In een vorig leven werkte zij voor Henry VIII in de keukens. Ze hield van haar werk. Ze was er zo ongelooflijk goed in. Heerlijk om daar te staan en brood te kneden en mooie lekkere gerechten te bedenken en te maken. Totdat ze vervangen werd, omdat het een keer niet goed was. Van een 3 sterren kok, naar helemaal niets. Ze gaf op dat moment het koken en het geloof in haar kunnen volledig op.