Regressietherapie en Reïncarnatietherapie:
Hoe werkt het?

De “Terug naar de absolute oorsprong van je probleem” therapie

 

Met regressietherapie en reïncarnatietherapie gaan wij er vanuit dat alle problemen (en symptomen), op welk gebied dan ook, ooit ergens in het verleden tijdens een ervaring of gebeurtenis ontstaan zijn of de optelsom zijn van meerdere ervaringen en dat deze zich op mentaal, emotioneel, lichamelijk en/of spiritueel vlak (negatief) uiten.

Ervaringen of gebeurtenissen uit het verleden die ‘niet goed’ zijn afgelopen, blijven actief en werken op allerlei vlakken door in je dagelijkse leven, omdat je onderbewustzijn alles voor jou opslaat. In je onderbewustzijn - diep van binnen - zitten er dan ook jammer genoeg tal van ervaringen, gedachten, overtuigingen, beloften, onverwerkte emoties en strategieën die nu niet vóór jou werken maar tégen jou werken, waardoor je nu niet vooruit lijkt te komen of kan doen wat je zou willen doen.

Wanneer een nare ervaring of gebeurtenis een blijvend negatief effect op je leven heeft, wordt deze traumatisch of problematisch genoemd, wat resulteert in diverse fysieke, mentale en emotionele reacties en klachten (symptomen). Deze symptomen (klachten) worden steeds weer geactiveerd in situaties die lijken op de traumatische gebeurtenis of ervaring.

Door terug te gaan in de tijd naar de absolute oorsprong en de kern van het probleem kan je het niet alleen ontladen, doorwerken en verwerken (helen): je krijgt ook inzicht hoe een bepaalde ervaring bijgedragen heeft tot waar jij nu mee zit en waarom het jou ‘overkomen’ is.

…want soms is wat je denkt dat het probleem is helemaal niet het probleem…

…want soms is wat je denkt dat het probleem is helemaal niet het probleem…

 

Regressietherapie

Met regressietherapie (regressie betekent terug gaan) ga je terug in je persoonlijke geschiedenis (DNA en genen). Je kan zelfs voorbij het moment van jouw conceptie, terug in je voorouderlijke lijn (genen), waar het eerste zaadje al geplant kan zijn voor jouw latere probleem.

Reïncarnatietherapie

Met reïncarnatietherapie (“Het aannemen van een menselijk lichaam door een hoger wezen) ga je terug in de tijd naar een vorig leven waarin er iets gebeurd is en wat in jouw heden doorwerkt (voor problemen zorgt).

Het gebruik van trance om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn

Tijdens regressietherapie wordt er gebruik gemaakt van hypnotische trance (waar hypnotherapeuten ook mee werken), een toestand die je kan vergelijken met wanneer je helemaal in een boek, film of spel opgaat en je vrijwel niet meer bewust bent van de tijd en de omgeving. Tijdens deze trancestaat wordt het onderbewustzijn toegankelijk en ontvankelijk voor het probleem (klacht, trauma) én de oplossing, dit in tegenstelling tot onze dagelijkse 'wakkere' bewustzijn.

 

Herbeleven van de ervaring die voor het probleem zorgde

Tijdens een herbeleving van het probleem of het trauma kan je moment voor moment bewust inzien en ervaren wat er allemaal gebeurt voor, tijdens en na het beleven van het probleem of trauma. Zo ervaar je:

 • wat er veranderde in je gedachten,

 • wat er veranderde in je lichaam,

 • welke emoties je niet kon uiten en nog steeds vastzitten als gevolg van die ervaring,

 • welke negatieve overtuigingen je bent gaan geloven.

Soms worden nadelige besluiten zelfs in een split second besloten. Zo kan iemand in een split second besluiten om bijvoorbeeld geen verbinding meer te voelen met een bepaald lichaamsdeel of een overtuiging in zichzelf installeren zoals:”Ik moet hier altijd voor blijven boeten, ik mag nooit meer rijk zijn of fijne relaties hebben.” En omdat het vaak zo snel gaat, zijn mensen zich er vaak later helemaal niet meer bewust van. Echter, het ‘programma’ wat ze geïnstalleerd hebben in hun onderbewustzijn blijft het gewoon draaien, want het onderbewustzijn is je trouwe dienaar. Regressie- en reïncarnatietherapie spoort al deze programma’s, die jou niet helpen of saboteren, op.

Volledig bewust worden van het probleem én de oplossing

Doordat jij je bewust wordt van wat het probleem of het trauma veroorzaakte, kan je opnieuw bewust een keuze maken om het anders te doen. Of anders gezegd je onderbewustzijn opnieuw instrueren.

Tijdens een sessie begin je aan het begin van de ervaring waardoor je inzicht en overzicht krijgt in al die gedachten, emoties en gevoelens (of energieën) die het probleem op z’n plek hielden. Wanneer je je bewust bent van het probleem, word je vanzelf bewuster van het tegenovergestelde: de oplossing. En die oplossing word voor jou de nieuwe werkelijkheid waarin jij leeft, omdat je onderbewustzijn het als automatische programma heeft ingesteld.

Je probleem werkt dus eigenlijk altijd vóór je en wil je ‘diep’ van binnen juist naar het tegenovergestelde hebben. Anders gezegd zou je kunnen zeggen dat je je probleem in 4D(imensionaal) bekijkt (mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel) en ervaart én dus oplost.

 

Regressietherapie of reïncarnatietherapie kiezen?

TERUG IN JE VOOROUDERLIJKE LIJN/ in jouw DNA en genen

Terug in je voorouderlijke lijn of in je eigen persoonlijke geschiedenis

Terug in je voorouderlijke lijn of in je eigen persoonlijke geschiedenis

Jouw probleem kan ergens vanaf je 0-de jaar ontstaan zijn, maar ook daarvoor al. Je hebt vast weleens een keer gehoord dat je iets hebt of doet ‘wat je van iemand in de familie hebt’. Wanneer je niet gelooft in vorige levens (reïncarnatie) kom je, als het ‘erfelijk’ bepaald is of in de genen zit, uit bij je voorouderlijke lijn, waar ervaringen die onaf zijn en voor bv verdriet of zelfhaat zorgden, net zo gemakkelijk in de genen en het DNA doorgegeven kunnen worden als bijvoorbeeld de talenten.

Zo had de grootvader van de cliënt iets tijdens de oorlog meegemaakt. Hij had wat gestolen (meegenomen) van Joden die werden gedeporteerd. Het redde zijn leven (omdat hij niks te eten had), maar voelde zich zijn hele leven schuldig daarover. De cliënt voelde zich haar hele leven al schuldig over iets waarvan ze niet wist wat het was. Wel durfde ze nooit wat in haar eigen leven aan te nemen van iemand, iets te pakken of te beslissen zonder eerst te vragen of het goed was.

 • Herbelevingen in het huidige leven geven inzichten in de beweegredenen van jezelf, van je ouders, van je familieleden, van je voorouders, maar ook van anderen. Hierdoor krijg je meer overzicht in jouw plaats en rol in het geheel, waardoor je nog beter jezelf kan worden (of blijven) en nog meer uit het leven kan halen.

TERUG NAAR EEN VORIG LEVEN

Met vorige levens kom je altijd uit bij jezelf. Zo zou de boven beschreven cliënt ook in een leven kunnen komen die qua omstandigheden hetzelfde waren als bij haar grootvader. Zij zou dan zelf iets ervaren (en gedaan) hebben waardoor zij zich tientallen of honderden jaren schuldig zou voelen.

 • Herbelevingen in een vorig leven hebben het voordeel dat ze de angst voor de dood weg halen en de angst voor alles wat daarna volgt (dag des oordeels, straf, hel). Je krijgt te zien en te ervaren dat ‘de dood’ helemaal niet zo is als je waarschijnlijk voorgeschoteld is door anderen. Én dat tijd helemaal niet bestaat. 2 vliegen in één klap dus.

 • Herbelevingen in een vorig leven brengen je een diepere verbinding met je eigen tijdloze en eeuwige unieke ik en jouw relatie met jezelf en de wereld (anderen). Door de tijdloosheid (absentie van tijd) besef je ook meer en meer hoe belangrijk het Hier en Nu is en dat er geen andere tijd is dan het Hier en Nu. Door meerdere vorige levens te ervaren, kom je tot het besef dat je alles al geweest bent. Van koning tot zwerver, van uitvinder tot iemand met heel veel mentale problemen. Hierdoor besef je beter dat je echt alles kan zijn en worden wie je bent. Dat er geen restricties zijn, geen onmogelijkheden, geen no go’s. Jij bepaalt ALLES zelf. Jij bent de creator van je eigen universum. En de meeste mensen moeten daar altijd even van bijkomen, omdat men beseft dat alles anders is dan wat ze in de wereld, op school en van hun ouders geleerd hebben.

Wil jij weten waardoor het kwam?  Klik  om te vergroten

Wil jij weten waardoor het kwam? Klik om te vergroten

Lees het verhaal van een jongen met onverklaarbare lichaamspijnen die in een split second kwamen.

Hoe gaat een regressie- en reïncarnatietherapiesessie en wat kan je verwachten?

Of wellicht kan je jouw probleem vinden bij voorbeelden

regressie- en reïncarnatietherapie is geschikt voor:

Lichamelijke, emotionele of mentale problemen en klachten, zoals: Angsten, Burn-out, Chronische en levensbedreigende ziekten, Depressie, Innerlijke conflicten, (onbegrepen) Klachten zonder medische of psychologische verklaring, Minderwaardigheidsgevoelens, Lichamelijke klachten zonder duidelijke medische verklaring, Ongedefinieerd verdriet, Relatieproblemen, Slaapproblemen, Stress, Traumaverwerking, Vastzittende gevoelens en 'vage' en verspringende klachten, Werkrelatieproblemen.

DOELEN, VERLANGENS, WENSEN EN DROMEN:

SPIRITUELE vragen en PROBLEMEN, ZOALS:

 • Weten wie je bent en wat je hier komt doen

 • Waarom kom ik niet verder in mijn leven?

 • Waarom moest mij dit overkomen?

 • Inzicht in hoe karma (niet) werkt

 • Hoogsensitiviteit voor je te laten werken ipv tegen je

 • Hoe het universum en je eigen brein/onderbewustzijn werken

 • Waarom heb ik met bepaalde mensen conflicten of problemen?

 • Waarom voel ik mij anders dan de meeste mensen?

VOOR WIE IS REGRESSIETHERAPIE EN REÏNCARNATIETHERAPIE GESCHIKT?

Regressietherapie en reïncarnatietherapie is echter niet voor iedereen, omdat het intenser is dan bijna elke andere therapie. Alles wat in de diepste dieptes van jou verborgen is (aan het oog onttrokken is of wat zich in het duister bevindt), zal het licht zien. En ook zullen sommige dingen anders in elkaar zitten dan dat je van tevoren had gedacht (is het toch niet allemaal de schuld van je ex of je vader). Je moet dus echt in de spiegel durven te kijken. Dit is voor sommige mensen even slikken en daar moet je dus wel tegen kunnen.

Daarnaast is zelfverantwoordelijkheid het sleutelwoord van deze therapie. Heb je dat en kan je tegen een (klein) stootje, dan kan je hele grote sprongen maken in je (ziels)ontwikkeling met deze ‘spirituele’ therapie, die licht op de donkerste plekken laat schijnen en je verder dan ooit brengt.